Horner zeer tevreden na 'bevredigend' resultaat Verstappen én Gasly

"Dit was voor onze beide rijders een ijzersterke kwalificatie. We nemen plaats op de startplaatsen vier en vijf, waarmee we beide Ferrari's uit elkaar houden. Max Verstappen wist bovendien het gat naar de poleposition te beperken tot minder dan twee tienden, wat natuurlijk een geweldig resultaat is", aldus Red Bull-teambaas Christian Horner.
De Brit roemt ook Pierre Gasly om zijn goede optreden dit weekend in Silverstone: "Hij reed zijn gedeelde beste kwalificatie van het jaar. Sinds de Grand Prix van Oostenrijk heeft hij de knop omgezet en het is voor iedereen duidelijk te zien dat hij er een andere benadering op na houdt. Hij heeft veel meer vertrouwen in zichzelf en in de auto en juist op dit circuit telt dat vertrouwen heel zwaar mee."
Na een goede kwalificatie verwacht Horner een spannende race voorgeschoteld te krijgen door zijn coureurs: "Strategisch gezien is het heel interessant dat Ferrari op de softs start en wij op de medium-Pirelli's. Dat kan de race de nodige pit brengen, aangezien ze dan wel heel dicht in de buurt komen van een tweestopper. Alle ingrediënten voor een spannende race zijn aanwezig."

Top Headlines