Mercedes-teambaas Wolff: "Heb Leclerc altijd als bedreiging gezien"

"In mijn ogen is Charles Leclerc een wereldkampioen in de dop. Hij was voor mij de absolute winnaar van de Grand Prix van Bahrein, want hij was de snelste man op de baan met de snelste auto op de baan. Helaas leerde hij zondag ook hoe hard de Formule 1 kan zijn", aldus Mercedes-teambaas Toto Wolff in gesprek met F1.com.
Als een verrassing komt het optreden van Leclerc tussen de zandduinen van Bahrein echter niet voor Wolff: "Wij hebben hem altijd gezien als een bedreiging voor ons. Hij rijdt immers in een topauto en beschikt over alle vaardigheden en karaktereigenschappen om een heel grote coureur te worden. Hij gaat het ons lastig maken, maar ik denk dat Lewis Hamilton en Valtteri Bottas dat enkel weten te waarderen."
Tot slot roemt de baas van het meest succesvolle team van de afgelopen jaren de volwassenheid van Leclerc: "Hij heeft net als zovelen denk ik een enorm vechtershart, maar in tegenstelling tot wat anderen gedaan zouden hebben, bleef hij zeer kalm na het verlies van de overwinning. Natuurlijk zal hij boos zijn geweest, maar het was hem niet aan te zien."

Top Headlines

Oudere Top Headlines