PSV-trainer Van Bommel: ‘Max presteert binnen de lijntjes, en soms eroverheen’


Voetbaltrainer Mark van Bommel kijkt vol bewondering over de schutting van de sport als hij Max Verstappen aan het werk ziet in de Formule 1. Van Bommel is op dit moment trainer bij het Eindhovense PSV, niet geheel toevallig de favoriete voetbalclub van Verstappen.
Van Bommel laat in een interview met De Telegraaf weten een groot fan te zijn van de sport. De Limburgse voetballer groeide op enkele kilometers afstand van de familie Verstappen op en ondanks dat hij vroeger niet zoveel van de autosport volgde, toch hoorde hij via zijn vader al over het talent van de Nederlander. Ook dat zijn omgeving de sport steeds nauwlettender volgde – doordat de kartbanen van Jos Verstappen en Michael Schumacher in de buurt waren – hielp Van Bommel de sport beter te volgen.
'Hij wil alleen maar winnen en doet daar alles voor'
Tegenwoordig acteren beide heren op topniveau en de oud-voetballer heeft veel respect voor de coureur. ‘Max is standvastig. Hij wil alleen maar winnen en doet daar alles voor. Binnen de lijntjes, en soms eroverheen. Hij is zó goed. Met die instelling krijg je soms kritiek, dan zijn er altijd voor- en tegenstanders’, herkent Van Bommel terug uit zijn eigen carrière. ‘De kans is groot dat hij wereldkampioen wordt, misschien wel meerdere keren. Natuurlijk moet hij dat nog bewijzen, maar ik heb er alle vertrouwen in.’
Dit weekend wordt de tweede race van het seizoen verreden op het Bahreinse circuit van Sakhir. Ondanks dat Van Bommel een groot fan is van de sport zal hij de race zondag moeten missen. De race valt namelijk tegelijk met de voetbalwedstrijd Ajax-PSV. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Top Headlines

Oudere Top Headlines