Ferrari: 'Schumacher stelde Vettel in 2009 al voor als vervanger van Massa'


Toen Scuderia Ferrari in 2009 plotseling op zoek moest naar een vervanger voor de gewond geraakte Felipe Massa dacht de Italiaanse renstal in eerste instantie aan een terugkeer van  Michael Schumacher . De Duitser kroop tussendoor achter het stuur voor een test, maar moest even later noodgedwongen door een motorongeluk afzeggen. Wel kwam hij met een nieuw voorstel voor zijn oude werkgever: Sebastian Vettel .
Tijdens de Hongaarse Grand Prix van 2009 liep Ferrari-coureur Felipe Massa zwaar letsel op toen er een springveer met hoge snelheid tegen zijn helm aan kwam. De Braziliaan kon de overige zeven races van de kalender niet meer in actie komen en in een zoektocht naar een vervanger kwam de rode renstal uiteindelijk uit bij hun landgenoot Giancarlo Fisichella.
'Vettel is in mijn ogen de beste van de jonge jongens'
In gesprek met de podcast Beyond the Grid laat Luca di Montezemolo , destijds president van Ferrari, weten dat Michael Schumacher met de suggestie kwam om Sebastian Vettel te contracteren. ‘Door een motorongeluk kon Michael in augustus niet voor ons rijden. Hij vertelde me: ‘Waarom neem je Vettel niet? In mijn ogen is hij de beste van de jonge jongens.’, doet Di Montezemolo een boekje open tijdens de podcast. ‘Maar voor 2010 hadden we al een contract met [Fernando, red.] Alonso.’  
Vettel reed destijds in dienst van Red Bull Racing en liet een goede indruk achter in de sport. De jonge Duitser reed even daarvoor in dienst van Scuderia Toro Rosso en verraste vriend en vijand door de overwinning te pakken in de Italiaanse Grand Prix. Ook in dienst van Red Bull deed Vettel het goed; in 2009 domineerde Jenson Button de Formule 1 in dienst van Brawn Grand Prix, maar Vettel was zijn grootste uitdager voor de titel dat jaar. Nu, tien jaar later, rijdt Vettel alsnog in dienst van Ferrari. (Foto: Ferrari F1 Media)

Top Headlines

Oudere Top Headlines