Masi, Bryll en Haywood nemen in Bahrein de taken van Charlie Whiting over


Charlie Whiting was sinds 1977 nauw verbonden met de Formule 1, zijn plotselinge overlijden op 14 maart in Melbourne zorgt voor een groot gemis in de organisatie. De FIA heeft nog geen structurele vervanging gevonden voor Whitings diensten en zijn taken zullen vooralsnog over meerdere personen verdeeld worden.
De FIA besloot dat evenals in Melbourne Michael Masi als wedstrijdleider op zal treden. Daarnaast houdt Masi zich bezig met de beveiliging. Tijdens de eerste race van het jaar nam Masi ook de taak van race starter op zich, dat zal tijdens de GP van Bahrein niet het geval zijn. Die eer gaat dit weekend naar logistiek manager Christian Bryll, zo schrijft Motorsport-total . 
Vervanger vinden voor Whiting blijft lastig
Deputy Race Director Colin Haywood is doorgaans verantwoordelijk voor de techniek binnen het racemanagement maar ook hij zal enkele taken van Whiting op zich nemen. De nieuwe rolverdeling beperkt zich voor nu nog enkel tot komend weekend. Hoe de taken van Whiting op de lange termijn verdeeld zullen worden blijft nog onduidelijk. Omdat Whiting zich met vele aspecten van de Formule 1 bezig hield bewijst het zich lastig om slechts één vervanger voor hem te vinden. Het wordt verwacht dat hij niet één maar meerdere opvolgers zal krijgen. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Top Headlines

Oudere Top Headlines