"Ik had Michael Schumacher bijna op zijn gezicht geslagen"

Michael Schumacher en Derek Warwick waren rivalen toen beiden in het World Sportscar Championship reden. Op de Nurburgring kwamen de twee hardhandig met elkaar in aanraking en de spanning liep hoog op.
Warwick beschrijft de situatie: "Het was mijn eerste race met de Jaguar op de Nurburgring en Schumacher en ik streden voor de poleposition. Daarbij verbeterden we continu elkaars snelste tijd, tot de slotfase van de kwalificatie. In zijn laatste run ging ik aan de kant, maar zette de deur niet zo wijd open. Michael ging een ronde later op zijn beurt bij het uitkomen van de laatste bocht van de ene kant van de baan naar de andere en raakte me expres. Hierdoor lag mijn halve voorkant van de auto en zijn actie was echt doelbewust."
De Brit hobbelde op drie wielen terug naar de pits en stapte furieus uit. "Ik klom uit mijn auto en stoof richting de Mercedes pitbox, trok mijn helm af en gooide die weg. Daar zag ik Jean-Louis Schlesser die net zijn hem afdeed en ik wilde hem een peer op zijn gezicht verkopen omdat ik dacht dat het Schumacher was."
Schlesser reageerde geschrokken wees snel naar Schumacher, die vervolgens een boze Warwick in zijn nek kreeg: "Ik zag Michael de pitbox uitrennen en ging er achteraan. We renden door pitboxen en trailers en kwamen uiteindelijk in een kantoortje terecht met een massagetafel erin. Michael probeerde de deur nog dicht te gooien, maar ik had mijn voet tussen de deur."
Daarmee dreigde een groot conflict, waarbij Warwick aangemoedigd werd door Schumachers teamgenoot Schlesser: "Hit him! Hit him!", riep de Fransman. "Uiteindelijk was het Jochem Mass die ons uit elkaar haalde en heb ik Michael niet geslagen. We moesten ons beide melden bij de stewards, maar niet voor zijn actie op de baan. Hij was immers een Duitser, in een Duitse auto, tijdens een race in Duitsland."
De afspraak was dat Schumacher zijn excuses aan moest bieden en dat deed de Duitser dan ook, maar er ongemakkelijk. "Hij kwam naar de pitbox en mompelde 'sorry' en liep weg", beschrijft Warwick de situatie in Beyond the Grid.

Top Headlines