Perez: "Formule 1 kent fundamentele gebreken"

Sergio Perez vindt het drie keer niks dat Mercedes de afgelopen seizoenen ongenaakbaar is geweest. Ook Red Bull en Ferrari zijn voor de teams in het middenveld niet bij te houden. Dat is geen goede ontwikkeling, meent Perez.
"Als je alle coureurs in dezelfde auto zou zetten, dan zouden de verschillen maximaal een halve seconde zijn, maar op het moment is dat verschil zelfs meer dan drie seconden. Dan is er als je het mij vraagt toch iets fundamenteel mis met de sport."
"Sommige van de beste coureurs, die al jaren meedoen, hebben nog nooit een podium weten te behalen en dat vind ik opvallend. Hopelijk brengen de nieuwe regulaties in 2021 hier verandering in. Het is voor de Formule 1 een uitgelezen mogelijkheid om de verschillen op de grid te verkleinen."
"Ik hoop dat de we de snelle bolides behouden voor 2021", vervolgt de Mexicaan tegenover Grand Prix 247. "Als je naar de huidige grid kijkt, dan zit er tussen de nummer acht en de nummer zestien slechts een paar tienden van een seconde verschil. Dat zou zo voor de gehele grid zo horen te zijn."
"Races horen gewonnen te worden door de coureurs en niet door de auto's waren ze rijden. Ik denk dat iedereen graag ziet dat de coureurs het verschil kunnen maken. Als dat vanaf 2021 zou kunnen, dan zou dat geweldig zijn", concludeert Perez.

Top Headlines

Oudere Top Headlines