‘Formule 1-debuut voor Nyck de Vries bij Williams aanstaande’

Voor Nyck de Vries is een Formule 1-debuut mogelijk aanstaande. Volgens Formule 1-journalist Joe Saward is er in de Miami-paddock namelijk gesproken over een mogelijke rijderswissel bij het team van Williams.
Nicholas Latifi kent tot op heden een zeer matig Formule 1-seizoen. Terwijl zijn teamgenoot Alexander Albon als enige punten heeft gescoord voor het team, rijdt Latifi radeloos rond. In 2021 behaalde de Canadees zijn meeste succes en scoorde zeven punten voor het team uit Grove. Tijdens de GP’s van Hongarije en België behaalde Latifi zijn enige Formule 1-punten tot op heden.
Albon daarentegen scoorde dit seizoen in twee van de eerste vijf races punten. Ook in Imola kwam de ex-Red Bull-coureur dichtbij de punten met een elfde stek. Vrij recentelijk kwamen er geruchten naar buiten van de Spaanse Formule 1-journalist Albert Fabrega over een coureurswissel tussen twee Formule 1-teams.
Ruil tussen Mercedes en Williams
Volgens Saward zijn deze twee teams Mercedes en Williams. De Vries is namelijk test- en reservecoureur bij het team van Mercedes en werd in 2021 Formule E-kampioen voor het Duitse team. Door de overname van investeerdersgroep Dorilton Capital is Williams van haar eerdere financiële misère gered. Hierdoor zijn de miljoenen die Latifi ieder jaar meebrengt niet langer noodzakelijk.
Gezien het feit dat investeerders resultaten willen zien, kan ervoor worden gekozen om Latifi uit zijn stoeltje te liften en De Vries een kans te geven. De Nederlander heeft immers al eerder aangetoond Formule 1-waardig te zijn. Tot op heden ontbrak alleen een vrij stoeltje. Dat vrije stoeltje is er volgens Saward nu.
Vanwege enkele momenten uit de carrière van Latifi kan ervoor worden gekozen om hem een kans te bieden als test- en reservecoureur bij Mercedes. Hierdoor zou de coureurswissel compleet zijn. Uiteraard heeft geen van beide partijen commentaar gegeven op de geruchten. Uit de eerdere berichtgeving van Fabrega zou de wissel pas tijdens de zomerstop worden gefinaliseerd. Een officiële bevestiging kan dus nog even op zich laten wachten.
Het bericht ‘Formule 1-debuut voor Nyck de Vries bij Williams aanstaande’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines