‘Ferrari gaat rapport over uitgaven Red Bull presenteren aan FIA’

Bij Ferrari is de paniek al een klein beetje toegeslagen. Na de eerste vijf races van het 2022-seizoen is gebleken dat niet alleen zij, maar ook Red Bull Racing een geweldige auto heeft gebouwd. Het team van Max Verstappen heeft drie races gewonnen en de twee die ze niet wonnen, zijn ze uitgevallen. Ook in Barcelona wordt verwacht dat de RB18 sterk zal zijn.
Dat Ferrari goed aan het jaar zou beginnen werd al wel even verwacht. Het Italiaanse team had 2021 volledig opgegeven om er zo voor te zorgen dat ze in 2022 de nieuwe reglementen zouden ‘nailen’. Maar de verrassing van het seizoen is Red Bull Racing. Het Oostenrijkse team moest tot en met de laatste Grand Prix van vorig seizoen strijden met Mercedes, maar dit lijkt de ontwikkeling van de 2022-auto niet in de weg te hebben gezeten.
Het lijkt er nu zelfs op dat de Red Bull RB18 de snelste auto van het veld is. In Imola en Miami waren Charles Leclerc en Carlos Sainz kansloos tegen Max Verstappen en dat baart de Italiaanse renstal zorgen. Volgens Mattia Binotto moet de F1-75 later in het seizoen sneller worden dan de RB18, omdat Red Bull tot nu toe flink meer van het budget plafond gebruikt heeft dan Ferrari. Red Bull ontkent dit verhaal.


Ferrari stapt naar de FIA


Omdat Ferrari twijfelt over de uitgaven van Red Bull Racing, heeft het team van Charles Leclerc besloten om een dossier samen te stellen, met de uitgaven van alle teams in de eerste races van het seizoen. Aan de hand daarvan moet te zien zijn dat Red Bull meer heeft uitgegeven dan Ferrari, waardoor de updates aan de RB18 op een gegeven moment moeten stoppen.
Gebeurt dit niet, zou dat betekenen dat Red Bull Racing zich niet aan het budget plafond houdt. Volgens Formu1a.uno is dat ook de reden dat Ferrari naar de FIA stapt. Het is nog geen officieel protest, maar de Italianen willen duidelijk maken dat Red Bull Racing meer heeft uitgegeven dan zij, in de hoop dat de FIA de zaak gaat onderzoeken. Het bericht ‘Ferrari gaat rapport over uitgaven Red Bull presenteren aan FIA’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines