F1-analist windt zich op: ‘Andere coureurs zijn te aardig voor Verstappen’

Formule 1-analist Jolyon Palmer heeft zich in de F1 Nation-podcast uitgesproken over de strijd tussen Max Verstappen en Charles Leclerc. Dit seizoen gaan beide heren tot het uiterste, maar hielden het tot op heden nog altijd rustig qua crashes. Iets dat Palmer liever anders had gezien.
Palmer geeft aan verrast te zijn door het feit dat er nog geen crashes zijn geweest tussen Verstappen en Leclerc. Tussen de oud-kartrivalen is er in de Formule 1 veel respect. Na een intensieve race worden er namelijk handen geschud en wordt er gesproken over de bandenstrategie. Een hele andere sfeer dan afgelopen seizoen, zegt Palmer.
In Miami moest Ferrari het onderspit delven ten opzichte van Red Bull. Door het surplus aan topsnelheid van de Oostenrijkse formatie was er voor het team uit Maranello geen land te bezeilen gedurende de race. Iets waar Palmer van opkeek.  “Ik ben van mening dat Ferrari meer had kunnen doen in Miami”,  zegt de ex-Formule 1-coureur.
“Ferrari was te conservatief ben ik van mening. Tijdens de race waren ze gewoon te aardig voor Verstappen. Neem als voorbeeld de actie van Sainz bij de start. Hij liet Verstappen er daar zomaar langs”,  voegt de Brit verbaasd toe. Het is achteraf wellicht geen vreemde actie van Sainz. De Spanjaard kende immers een aantal mindere races en wilde graag goede punten scoren voor zijn team.
Verschil met Hamilton
Volgens Palmer zijn er veel verschillen tussen de strijd van dit seizoen en afgelopen seizoen. Zo stelt de oud-Renault-rijder dat er in 2021 vaker crashes voorkwamen tussen beide kampioenschapsprotagonisten dan dit jaar.  “We waren gewend aan Verstappen en Hamilton die elkaar van de baan reden”, stelt Palmer.
“Hamilton en Verstappen stonden aan de start met getrokken wapens afgelopen jaar. Dit seizoen is het gevecht tussen Verstappen en Leclerc erg mooi om te zien, maar het mist spanning. Leclerc verdedigde in Miami namelijk nauwelijks tegen Verstappen. Naar mijn mening had er meer strijd mogen zijn tussen de twee”,  besluit Palmer.
Het bericht F1-analist windt zich op: ‘Andere coureurs zijn te aardig voor Verstappen’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines