Red Bull gaat in zee met nieuwe partner om ‘enorme klus’ te klaren

Red Bull Racing en Atlas Copco gaan een nieuwe samenwerking aan om de motorafdeling van Red Bull Powertrains in te richten. Volgens Red Bull-teambaas Christian Horner is de samenwerking een “belangrijke stap” om in de toekomst succesvol te kunnen zijn.
Atlas Copco is een Nederlands bedrijf dat is gespecialiseerd in het leveren van duurzame assemblage-materialen. Om de nieuwe motoren afdeling van Red Bull ‘from scratch’ in te richten besloot het team uit Milton Keynes om gelijk milieubewust te handelen. Ook zorgt de samenwerking voor meer efficiënte en innovatievere processen om zo een beter eindproduct te realiseren.
Horner is tevreden met de nieuwe deal van zijn team.  “We zijn iets meer dan een jaar geleden begonnen met de bouw van ons eigen motorenproject”,  zegt Horner in een statement.  “Door dit nieuwe project worden we de eerste en enige volledig zelfstandige constructeur op de Formule 1-grid. We gaan namelijk een eigen motor en chassis ontwikkelen op dezelfde campus”,  aldus Horner.
Veel werk aan de winkel
“Het wordt een enorme klus voor ons als team om deze samenwerking levensvatbaar te houden”,  vervolgt Horner.  “We hebben hiervoor mensen nodig die op dezelfde manier in elkaar steken als wij. De grenzen van de bestaande technologie moeten worden opgezocht om het best mogelijke resultaat te realiseren”.
“Atlas Copco is de juiste partner om deze enorme klus te klaren. Het bedrijf heeft een goede reputatie als het gaat om dit soort projecten. Onze samenwerking zal ongetwijfeld zijn vruchten afwerpen waardoor we sneller, slimmer en op een meer efficiënte wijze te werk kunnen gaan”,  besluit de Britse teambaas van Max Verstappen en Sergio Pérez.
Het bericht Red Bull gaat in zee met nieuwe partner om ‘enorme klus’ te klaren verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines