Formule 1-kalender gaat op de schop; geen vervanging voor GP Rusland

De Formule 1-kalender voor dit seizoen leek lange tijd 23 races te kennen. Toch veranderde dat getal na de Russische inval in Oekraïne. De Formule 1 besloot alle banden met de Russische GP te verbreken. Ook door de toekomstige race in Sint-Petersburg werd een streep gehaald.
Maar dat zorgde wel voor een probleem. De historische kalender met 23 races kende nu namelijk nog maar 22 races. Nog steeds een uniek iets in de sport aangezien er maar heel zelden zoveel races werden verreden. Als mogelijke vervangers voor de race in het Russische Sotsji werden een aantal GP’s genoemd.
Onder deze vervangende races vielen bijvoorbeeld de GP’s van Qatar en Singapore (2 races achter elkaar). Uiteindelijk is er door de Formule 1 gekozen om geen van deze wedstrijden als vervanging voor de afgelaste GP van Rusland te gebruiken. Vanwege financiële en logistieke redenen leek het de Formule 1 namelijk beter om geen vervangende race te organiseren.
Hierdoor zal er geen zogenaamde ’triple header’ worden verreden in september en oktober. Op de oorspronkelijke kalender zou er namelijk na de Grand Prix van Rusland een begin worden gemaakt aan de tweede triple header van het seizoen. Teams hebben nu twee weken rust na de GP’s van Italië en Singapore.Er komt definitief geen vervanger voor de geschrapte Grand Prix van Rusland (25 september). Qatar en 2x Singapore om uiteenlopende redenen niet haalbaar. FOM heeft ingezien dat kostenplaatje voor teams, onder meer vanwege regels vrachtverkeer, te hoog wordt. 22 races dus. #F1 — Erik van Haren (@ErikvHaren) May 18, 2022

Formula 1 will race at 22 Grands Prix in 2022 #F1 https://t.co/nY6pfUaLvT — Formula 1 (@F1) May 18, 2022

Het bericht Formule 1-kalender gaat op de schop; geen vervanging voor GP Rusland verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines