Helmut Marko heeft slecht nieuws voor Red Bull-fans

Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko was maar wat blij na de tweede vrije training in Barcelona. Hoewel de kwalificatiesnelheid van de RB18 er nog niet helemaal leek te zijn, was de racepace een stuk beter dan die van Ferrari. Max Verstappen won gemiddeld zes tienden per ronde op Charles Leclerc, die veel last leek te hebben van bandendegradatie. 
Maar tot zijn grote schrik was die achterstand van Ferrari in de derde vrije training als sneeuw voor de zon verdwenen. Charles Leclerc reed na zijn snelle ronde een lange run, waarin hij zeer constante rondes reed. Voor Helmut Marko was het duidelijk: Ferrari heeft een oplossing gevonden voor het probleem met het Pirelli-rubber.
Voor Red Bull Racing is het nu zaak om ervoor te zorgen dat ze sneller worden in de kwalificatie, zodat ze Ferrari achter zich kunnen houden. Inhalen in de race lijkt met de huidige racepace lastig te gaan worden voor Max Verstappen, zeker gezien het feit dat Red Bull veel last heeft van problemen in de tweede sector van het circuit.
“We blijven problemen ondervinden in sector twee. Het is alarmerend dat Ferrari de problemen in hun lange runs heeft opgelost. Dit keer waren ze namelijk erg constant” , aldus Marko tegenover het Oostenrijkse ORF.
“We moeten een compromis zien te vinden voor de kwalificatie, maar waarmee we geen snelheid verliezen in de race”, zo laat de adviseur weten.
Het bericht Helmut Marko heeft slecht nieuws voor Red Bull-fans verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines