Vettel over incidenten zoals met Verstappen: 'Je kan dan niet blij zijn'


Sebastian Vettel is in de persconferentie in aanloop naar de Grand Prix van Duitsland ingegaan op zijn toekomst in de Formule 1. De viervoudig wereldkampioen weet nog niet exact wat zijn plannen zijn en laat het grotendeels afhangen van de nieuwe reglementen die in 2021 hun intrede zullen doen in de koningsklasse van de autosport. Ook de door Duitser gemaakte foutjes op het asfalt dit jaar komen aan bod.
Vettel werd gevraagd of hij op zijn veertigste nog racet. 'Ik weet het niet', antwoordt hij, waarna hij oud-teamgenoot Kimi Raikkonen (39 jaar oud, red.) aankijkt. 'Ik ben niet zo knap als Kimi nu is en ik ga er niet knapper op worden', lacht de 32-jarige Formule 1-coureur.
Hij gaat daarna serieuzer in op de vraag. 'Het hangt af van hoe de sport zich gaat ontwikkelen en hoe de 2021-regels vormgegeven gaan worden. We gaan zien wat er gebeurt. Ik weet niet hoe lang ik hier nog zal rijden. Ik houd van racen en dit zijn de snelste auto's. Ik geniet enorm en haal veel plezier uit deze auto's.'
Vettel niet blij met een incident als Verstappen op Silverstone
Vettel maakte dit jaar al meerdere foutjes en dat is niet onopgemerkt gebleven bij de internationale pers. 'Ik zet mezelf altijd onder druk en je kan niet blij zijn als er dingen fout lopen. We moeten progressie in de juiste richting blijven boeken. De druk die ik op mijzelf leg, is groter dan de externe druk.' (Foto: Ferrari F1 Media)

Top Headlines

Oudere Top Headlines