Mercedes denkt aan kopiëren Red Bull-auto

Hoewel Mercedes in Canada een betere racepace had dan menig analist had voorspeld, zijn Toto Wolff en de zijnen nog niet gelukkig met de W13. De ‘diva’ van Lewis Hamilton en George Russell werkt alleen op bepaalde circuits en ook bijna geen enkele wijziging setup heeft het gewenste effect. Daarom kijkt Mercedes nu naar haar concurrenten.
Vooraan het veld rijden Red Bull Racing en Ferrari een flink stuk sneller dan de rest. In Azerbeidzjan waren de RB18 en F1-75 een seconde per ronde sneller dan het derde team: Mercedes. In Canada probeerde het Duitse team al een vloerdesign te kopiëren van Red Bull en Ferrari, maar ook dit werkte niet.
Om alsnog mee te kunnen doen voor overwinningen – en misschien nog wel de titel – is Mercedes nu aan het kijken naar het complete concept van Red Bull Racing. Vooral de onderkant van de auto is interessant voor ze, aangezien het team van Max Verstappen de enige zijn die met een ‘rake’ reden in Canada.
Dit betekent dat de achterkant van de auto hoger staat dan de voorkant, iets wat bijna onmogelijk leek aan het begin van dit seizoen. Doordat de meeste downforce vanaf de onderkant van de bolide komt, dacht ieder team dat de auto daarom zo dicht mogelijk aan de grond moest liggen, inclusief Mercedes.
In gesprek met Motorsport Magazine laat Toto Wolff weten dat hij erg geïnteresseerd na de rake van Red Bull heeft gekeken en dat Mercedes dit concept misschien wel over wil nemen.
“Wat ik interessant vind is dat, als je kijkt naar de rijhoogte van de auto’s, Red Bull compleet anders is dan de rest. Ze hebben weer een rake, terwijl onze auto’s helemaal plat aan de grond ligt. Als je naar de stopwatch kijkt, zie je welk concept het beste is…”, aldus Wolff.
Het bericht Mercedes denkt aan kopiëren Red Bull-auto verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines