150 races voor Max Verstappen: zijn cijfers op een rijtje

In 2022 staan er vier (voormalig) Formule 1-wereldkampioenen op de grid. Max Verstappen wist in 2021 de titel binnen te slepen, terwijl ook Sebastian Vettel, Fernando Alonso en Lewis Hamilton zich minimaal één keer de beste van de wereld mochten noemen. Afgelopen weekend reed Verstappen zijn 150e race, hoe staat hij daarin voor tegenover de andere wereldkampioenen?
Na 150 races staat Verstappen op 26 overwinningen, heeft hij 67 keer op het podium gestaan, pakte hij 15 pole positions en reed hij 18 keer een snelste ronde. Daarnaast heeft Max in die periode één keer de titel gewonnen.


Alonso


Fernando Alonso stond na dit aantal races op 23 overwinningen, hij stond 58 keer op het podium en had 18 pole positions gepakt. Hij had 15 snelste rondes op zijn naam en won het wereldkampioenschap tweemaal, wat hij daarna ook niet meer heeft kunnen herhalen.


Hamilton


Zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton maakte in 2007 zijn debuut in de Formule 1 bij McLaren, waarbij hij gelijk in een auto zat die mee kon doen voor overwinningen en kampioenschappen. Na 150 races stond de Brit daarom ook al op 34 overwinningen, 72 podiumplaatsen, 40 poles en 21 snelste rondes. Net als Alonso had Hamilton twee titels op zijn naam op dat moment.


Vettel


Maar de meest succesvolle (actieve) coureur na 150 races was Sebastian Vettel. De Duitser werd in 2009 overgezet van Toro Rosso naar Red Bull Racing, waarna het Oostenrijkse team vier jaar lang dominant was. Vettel maakte daar optimaal gebruik van.
Na 150 races stond Seb op 41 overwinningen, stond hij 73 keer op het podium, had hij 45 poles behaald en reed hij 24 keer de snelste ronde. Vettel had in die periode ook al zijn kampioenschappen behaald: vier stuks.


Dit bericht op Instagram bekijken Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)
Het bericht 150 races voor Max Verstappen: zijn cijfers op een rijtje verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines