Valtteri Bottas dacht aan stoppen in F1 door Mercedes en Hamilton

Aan het einde van 2018 dacht Valtteri Bottas dat het wel genoeg was geweest: de Fin was klaar met de Formule 1. Na twee jaar naast Lewis Hamilton te hebben gereden, kon Bottas het niet verdragen dat hij keer op keer verslagen werd door zijn teamgenoot. Dit zorgde ervoor dat hij de liefde voor de sport verloor.
In 2017 nam Bottas het stoeltje van Nico Rosberg over, die het jaar daarvoor het wereldkampioenschap won en direct zijn pensioen aankondigde. Al direct werd duidelijk dat Bottas geen match zou zijn voor Hamilton. In zijn eerste twee seizoenen werd hij dik verslagen door de Brit, die zijn vierde én vijfde wereldkampioenschap won die twee jaren.
Toen Mercedes aan het einde van 2018 ook nog eens met teamorders begon te strooien, in het nadeel van Bottas, was de Fin er klaar mee. Hij wilde stoppen als Formule 1-coureur en de lol van het leven weer terugvinden. Dat geeft hij toe in de My Big Break-podcast.
“Ik was aan het einde van 2018 bijna gestopt. Het scheelde niks of ik had het gedaan, alles omdat ik niet kon begrijpen en accepteren dat ik twee jaar op rij werd verslagen door Lewis(Hamilton, red.). Ik legde te veel druk om mezelf en toen ik aan het einde van 2018 een ‘helpende’ rol kreeg bij Mercedes, was ik er echt klaar mee. Het was niet leuk” , laat Bottas weten.
Uiteindelijk koos Bottas ervoor om toch door te zetten, waarna hij nog drie jaar bij Mercedes heeft gereden, maar nooit een kampioenschap wist te winnen. Sinds dit seizoen rijdt de Fin bij Alfa Romeo, waar hij een driejarig contract getekend heeft.
Het bericht Valtteri Bottas dacht aan stoppen in F1 door Mercedes en Hamilton verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines