Formule 1-legende hoopt dat Hamilton de F1 achter zich laat

Sir Jackie Stewart is van mening dat Lewis Hamilton al met pensioen had moeten gaan. De zevenvoudig wereldkampioen rijdt dit jaar in een Mercedes die niet om overwinningen of kampioenschappen meedoet en Hamilton moet ook nog eens af zien te rekenen met George Russell naast hem.
Volgens Stewart is Hamilton op dit moment alleen bezig met het kapotmaken van zijn reputatie, aangezien Russell hem op dit moment verslaat in de kwalificaties én in de races. In het kampioenschap staat de jonge Brit op de vierde plaats, terwijl Hamilton pas op plek zes te vinden is.
De Schot, die zelf in 1969, 1971 en 1973 F1-wereldkampioen werd, laat in gesprek met The Convex Conversation weten dat hij graag ziet dat Hamilton aftreedt na dit seizoen. Dit om Hamilton tegen zichzelf in bescherming te nemen.
“Hij heeft het lastig. Zijn nieuwe teamgenoot is in de kwalificaties sneller dan hij is en dat is lastig te verwerken. Hij heeft zoveel andere passies naast de Formule 1. Muziek en kleding, daar kan hij zichzelf in onderscheiden. Hij zal in de modewereld 100% succesvol zijn, want daar verdient hij nu al veel geld mee”, zo begint Stewart.
“Daarom zie ik hem graag aftreden. Hij had dat eigenlijk al moeten doen toen hij op zijn hoogtepunt was. Ik denk niet dat hij nu alsnog stopt(Hamilton heeft nog een contract t/m het einde van 2023, red.), maar het zou wel wijzer zijn. Dan hoeft hij de pijn niet meer te voelen van wat hij niet meer kan, wat hij eerst wel kon” , aldus de drievoudig F1-kampioen.
Het bericht Formule 1-legende hoopt dat Hamilton de F1 achter zich laat verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines