Formule 1 gooit weekendopzet om na klachten coureurs

Dit seizoen kregen de Formule 1-coureurs een extra dag rust van de FOM (Formula One Management), door de persconferenties van de donderdag naar de vrijdag te verplaatsen. Maar hoe goed het idee ook was, zo slecht was de uitvoering. Volgens de coureurs was hun agenda hierdoor juist voller dan ooit.
Waar de rijders inderdaad op donderdag niet meer in de perszaal hoefden te zitten, waren ze nog wel druk met TV-interviews of persmomentjes met de aanwezige schrijvende media. Daarnaast moesten de coureurs vergaderen met hun teams en deden sommigen een trackwalk, om alle belangrijke punten in zich op te nemen.
Op de vrijdag moesten ze dan weer eerder het bed uit, om de persconferentie bij te wonen. Deze vonden plaats vóór de eerste vrije training, waardoor hun korte vrije tijd ook ingenomen was. Al met al waren de rijders dus drukker door deze maatregelen dan daarvoor. Om dit probleem te tackelen gaat de Formule 1 de weekendopzet aanpassen.


Persconferenties terug naar donderdag


Met de ‘nieuwe’ opzet worden de persconferenties weer op donderdag gehouden, maar wel in een andere vorm. De persconferentie zal in totaal een uur in beslag nemen, waarbij er twee groep van vijf coureurs zijn. Beide groepen moeten een half uur in de perszaal zitten om vragen van de media te beantwoorden. 
De tien coureurs die hier niet bij hoeven te zijn, moeten verplicht deelnemen in een media-activiteit van hun eigen team, wat ook op de donderdag plaats zal vinden. Hierdoor kunnen de coureurs op vrijdag wat langer uitslapen en hebben ze nét wat meer vrije tijd. Het bericht Formule 1 gooit weekendopzet om na klachten coureurs verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines