Ferrari ziet eindelijk volledig potentieel Sainz: ‘Sneller dan Verstappen’

Carlos Sainz kende een zéér moeizaam begin aan zijn 2022 Formule 1-campagne. De Spanjaard vond zichzelf een aantal keer terug in de grindbak of in de muur, terwijl Charles Leclerc vooraan aan het strijden was om poles en overwinningen. Maar in Canada leek Sainz eindelijk zijn Ferrari F1-75 onder de knie te hebben.
Tijdens de gehele race op Circuit Gilles Villeneuve kon Sainz het tempo van Max Verstappen goed bijhouden. Naderhand gaven zowel hijzelf als Verstappen aan dat Ferrari sneller was, maar voor Sainz was dit een goede boost van zijn zelfvertrouwen. Ondanks het feit dat hij zijn voormalige teamgenoot niet in kon halen in de laatste rondes, was Ferrari erg trots op het optreden van de Spanjaard.
Mattia Binotto is, net als de rest van zijn team, ook blij met de sterke van race van Sainz. Volgens de Italiaanse Zwitser begint zijn coureur zich eindelijk goed te voelen in de F1-75 en dat begint nu zijn vruchten af te werpen.
“Carlos heeft een sterke race gereden. Hij probeerde alles om Max in te halen. Carlos krijgt steeds meer vertrouwen in de auto en zijn snelheid begint alsmaar beter te worden. We wisten op vrijdag al dat we zouden kunnen vechten met Red Bull en hebben zondag opnieuw bewezen dat onze auto competitief is. Het was fijn om te zien dat we even snel waren als Max, misschien zelfs wel sneller”, aldus Binotto.
Het bericht Ferrari ziet eindelijk volledig potentieel Sainz: ‘Sneller dan Verstappen’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines