Christian Horner heeft duidelijk advies voor Mercedes: ‘Kunnen de zwarte vlag zwaaien’

Volgens Red Bull Racing-teambaas Christian Horner is het duidelijk: als Mercedes een auto heeft gebouwd die niet veilig genoeg is, moet de gehele auto als illegaal beschouwd worden. De Brit is van mening dat de FIA op dit moment regels aan het aanpassen is om Mercedes maar te helpen met hun stuiterprobleem.
Deze week kwam er een bericht naar buiten dat Toto Wolff in een ruzie was beland met Mattia Binotto, Christian Horner en een aantal andere teambazen. Dit akkefietje werd bevestigd door Horner, die meende dat Wolff ‘zo goed acteerde’ dat hij een rolletje in de nieuwe film van Lewis Hamilton en Brad Pitt had verdiend.
Wolff was zo boos op zijn collega’s, omdat hij vindt dat zij de gezondheid van de coureurs op de tweede plaats zetten, door kritisch te reageren op de Technical Directive van vorige week. De Oostenrijker meent dat Mercedes en de andere teams wel geholpen móéten worden door de FIA, omdat er anders ongelukken gaan gebeuren.
Maar volgens Christian Horner is hier niks van waar. Mercedes heeft helemaal geen hulp nodig, zo rijden de auto gewoon zó ontzettend laag, dat de onderkant van de vloer tegen het asfalt aan botst bij iedere hobbel. Om dit te voorkomen moet het team gewoon de rijhoogte verhogen en als dit nog niet genoeg is, betekent het dat ze een onveilige auto gebouwd hebben. En als dat het geval is, is er maar één oplossing voor…
“De regels kunnen niet zomaar in het midden van het seizoen veranderd worden. Als een auto écht zo gevaarlijk is, moet een team beslissen om er niet mee te rijden. Die keuze hebben ze zelf. En als de FIA acht dat die auto te gevaarlijk is, kunnen ze altijd met de zwarte vlag zwaaien”, aldus Horner.
Het bericht Christian Horner heeft duidelijk advies voor Mercedes: ‘Kunnen de zwarte vlag zwaaien’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines