‘Mercedes groot kanshebber voor overwinning in Silverstone’ – Horner

Volgens Christian Horner zal de overwinning in Groot-Brittannië hoogstwaarschijnlijk niet door Max Verstappen of Sergio Pérez behaald worden. De Britse teambaas van Red Bull Racing verwacht dat Ferrari, zoals wel vaker dit seizoen, sterker is dan Red Bull. Maar ook van Mercedes wordt veel verwacht.
Toto Wolff, de grote baas bij Mercedes, was na de Grand Prix van Canada al hoopvol over de Britse Grand Prix, mede door het gladde asfalt op Silverstone. Hierdoor zal de W13 van Lewis Hamilton en George Russell weinig tot niet stuiteren, waardoor ze de auto laag aan de grond kunnen laten rijden, waarmee de Mercedes-bolide de beste resultaten behaald. 
“Ik denk dat Mercedes sterk zal zijn op Silverstone, net als op Paul Ricard”, begint Horner. Ook het circuit in Zuid-Frankrijk heeft een glad asfalt, wat in het voordeel van Mercedes is.


Ook Ferrari snel


Red Bull Racing moet in Engeland niet alleen rekening houden met een snelle W13 van Hamilton en Russell, maar ook de Ferrari F1-75 van Charles Leclerc en Carlos Sainz wordt verwacht sterk te zijn op Silverstone. De layout van het circuit ligt de Italiaanse bolide veel beter dan de RB18.
“Ferrari zal ook weer snel zijn op Silverstone. Voor ons wordt het een grotere uitdaging, omdat de layout van de baan niet per sé bij onze auto past” , sloot de Red Bull-baas af. Het bericht ‘Mercedes groot kanshebber voor overwinning in Silverstone’ – Horner verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines