Voormalig werkgever Red Bull Racing laat zich uit over Max Verstappen

Op Twitter heeft @Enginemode11 een Q&A gehouden over zijn tijd bij Red Bull Racing. Dan, zoals de persoon achter het account heet, werkte tussen 2015 en 2021 bij Red Bull als Senior Systems Engineer en heeft dus zes jaar samengewerkt met Max Verstappen. Tijdens zijn vragenrondje kwamen er uiteraard veel vragen over de Nederlander.
Duidelijk werd dat de gemiddelde Red Bull-fan de ‘bromance’ tussen Verstappen en Daniel Ricciardo mist, aangezien er een hoop vragen over het duo gingen. De voormalig medewerker van het Oostenrijkse team beantwoordde deze vragen eerlijk en daaruit blijkt dat Max en Daniel niet alleen voor de camera leuk met elkaar omgingen.
Eén van de vragen die Dan krijgt, gaat over het incident tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan in 2018. Ricciardo probeerde Verstappen in te halen, maar knalde tegen de achterkant van de Limburger aan, waardoor beide coureurs de race vroegtijdig moesten verlaten met een kapotte auto. ‘Hoe was de sfeer in het team na dit incident’, wordt er gevraagd.
“Dat viel allemaal reuze mee. Ze kwamen beiden naar de fabriek en hebben daar hun excuses aangeboden en konden erom lachen met elkaar. Drive to Survive (Netflix-serie, red.) probeerde er een draai aan te geven, waardoor het leek alsof er oorlog was” , aldus de oud werknemer.


‘Max en Daniel waren anders’


Dan krijgt daarnaast nog wat vragen over Verstappen en Ricciardo, waarbij hij alleen maar duidelijk kan maken dat het écht goed zat tussen die twee. Ook het team kreeg een flinke boost van de band tussen de coureurs, zo legt hij uit.’Hoe was het om de dynamiek tussen Max en Daniel te aanschouwen als onderdeel van het team?’, is iemand nieuwsgierig.
“Chaos, maar een goede chaos. Het waren net twee stoute leerlingen op school.”
Ook wordt hem gevraagd of Max na Daniel nog een keer zo’n goede band heeft gehad met een teamgenoot, waarna hij laat weten dat dat zeker niet het geval is.
“Ze konden allemaal redelijk goed met elkaar overweg, maar het ‘Maxiel'(Max & Daniel) tijdperk was echt wat anders. Zij waren echt helemaal gestoord” , aldus de voormalig Red Bull-werknemer.



Het bericht Voormalig werkgever Red Bull Racing laat zich uit over Max Verstappen verscheen eerst op GP33 .