Overzicht tijden Grand Prix van Groot-Brittannië

Aankomend keert het Formule 1-circus terug naar Silverstone, waar vorig seizoen één van de belangrijkste momenten van het jaar plaatsvond: Max Verstappen werd van de baan geduwd door Lewis Hamilton. Het was de eerste keer dat de titelrivalen écht met elkaar in aanraking kwamen en voor Verstappen had het grote gevolgen.
De Nederlander knalde ten eerste in de muur met een impact van 51G, waarbij zijn chassis compleet afgeschreven was. Tijdens de Grand Prix van Hongarije bleek ook dat zijn motor de klap niet overleefd had, waardoor hij een extra gridstraf moest nemen in Rusland. Maar ook tijdens het weekend zelf had Verstappen al last van de zware crash.
Verstappen zag Hamilton, die hem in de race aantikte op zijn achterband, naar de overwinning rijden. De Mercedes-coureur vierde dit uitbundig met zijn team, terwijl Max in het ziekenhuis lag voor onderzoeken. Dit viel compleet verkeerd bij het Red Bull-kamp en het team van Verstappen vocht een aantal dagen later dan ook de overwinning van de Brit aan. Volgens Christian Horner en Helmut Marko had Hamilton een veel zwaardere straf moeten krijgen. De FIA was het hier niet mee eens en liet de overwinning staan.
Hierdoor zag de Limburger zijn voorsprong in het kampioenschap verdampen. Hij ging van 34 punten voor, naar nog maar acht punten voorsprong in één race. Dit weekend heeft Verstappen een gat aan kop van 46 punten naar teamgenoot Sergio Pérez. Gaat het raceweekend in Engeland wéér dramatisch eindigen? Bekijk hieronder hoe laat de sessies van start gaan!
Tijdsoverzicht (Nederlandse tijd)
Vrijdag 1 juli
Eerste vrije training: 14:00-15:00
Tweede vrije training: 17:00-18:00
Zaterdag 2 juli
Derde vrije training: 13:00-14:00
Kwalificatie: 16:00-17:00
Zondag 3 juli
Race: 16:00-18:00
Het bericht Overzicht tijden Grand Prix van Groot-Brittannië verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines