Mark Webber verwacht dominante titel voor Max Verstappen in 2022

Volgens voormalig Red Bull Racing-coureur Mark Webber zal Max Verstappen zijn voorsprong in het Formule 1-kampioenschap niet meer afstaan. De Nederlander heeft op dit moment een gat van 46 punten naar teamgenoot Sergio Pérez. Charles Leclerc heeft al 49 punten minder dan Verstappen.
In Canada wist Verstappen zijn vijfde overwinning van het seizoen te pakken, terwijl Leclerc op twee en Pérez op één overwinning staat. Het 2022-seizoen wordt dus al gedomineerd door de Limburger en dat gaat ook niet snel veranderen, zo meent Webber. De Australiër, die tussen 2010 en 2013 zag dat teamgenoot Sebastian Vettel vier keer kampioen werd, verwacht eenzelfde dominantie van Verstappen dit jaar.
“Red Bull gaat dit kampioenschap domineren, omdat de auto in alle omstandigheden sterk is en weinig bandenslijtage vertoont”, zo begint Webber over de RB18. Maar volgens de negenvoudig Grand Prix-winnaar is ook de coureur van levensbelang.
“Ik mag hem(Sergio Pérez) graag, maar Max zal over een heel seizoen altijd een manier vinden om meer punten binnen te halen. In Azerbeidzjan zag je dat Max hem ver achter zich liet, dat was een ijzersterke zege van hem. In Canada waren er lastige omstandigheden, waar het dan weer droog en dan weer nat was, maar Max was daar het hele weekend fenomenaal.”


‘Kampioen met nog drie races te gaan’


Als Webber vooruit kijkt naar de rest van het seizoen, verwacht hij dat Verstappen dit keer geen beslissende inhaalactie hoeft te wagen in Abu Dhabi. De combinatie Verstappen-Red Bull is dit jaar zó sterk, dat ze al vroegtijdig het kampioenschap binnenslepen.
“De Red Bull kan alles. Momenten hebben ze op alles een antwoord en daardoor kan Max met nog drie races te gaan al kampioen worden” , aldus de voormalig F1-coureur. Het bericht Mark Webber verwacht dominante titel voor Max Verstappen in 2022 verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines