Damon Hill verwacht respect voor Verstappen op Silverstone: ‘Hij is de slechterik’

Formule 1-wereldkampioen van 1996, Damon Hill, verwacht dat Max Verstappen met respect behandeld zal worden door de Britse fans, aankomend weekend. De Grand Prix van Groot-Brittannië was vorig jaar een kantelpunt in de relatie tussen Verstappen en Lewis Hamilton, die in een felle titelstrijd verwikkeld waren.
In Copse, één van de snelste bochten van de complete kalender, probeerde Hamilton voorbij te gaan aan Verstappen. Maar de zevenvoudig wereldkampioen knalde tegen de achterband van de Red Bull-coureur, die daardoor met een impact van 51G in de muur vloog. Toen Verstappen in het ziekenhuis lag voor onderzoeken, was Hamilton zijn overwinning vol aan het vieren.
Dit zorgde ervoor dat de relatie tussen Verstappen en Hamilton flink bekoelde. Later in het jaar vonden er nog een aantal incidenten plaats: in Italië en Saoedi-Arabië kwamen beide heren weer met elkaar in aanraking, waardoor Verstappen steeds minder populair werd onder de Britten. Maar om de gebeurtenissen in Abu Dhabi waren de Engelse fans helemaal woedend.
Verstappen wist Hamilton in de allerlaatste ronde in te halen, nadat de safety car te vroeg naar binnen zou zijn gehaald, waardoor niet Hamilton, maar Max de wereldtitel pakte. Het was één van de spannendste ontknopingen in de F1 aller tijden, maar in Engeland viel het totaal niet goed. Veel mensen verwachten dan ook dat Verstappen dat aankomend weekend gaat merken, maar Damon Hill weet zeker dat dat niet zo is.
“De Britse fans houden écht van de Formule 1. Ze zijn fan van iemand als diegene altijd 100% geeft en een show probeert te geven aan de fans”, zo begint Hill tegen het tabloid Mirror. “In Italië is dat anders. Als je daar wint, maar niet voor Ferrari rijdt, dan krijg je het publiek over je heen. Ik weet dat Max gezien wordt als de slechterik na Abu Dhabi, maar hij deed wat hij moest doen. Lewis zou hetzelfde gedaan hebben”, aldus de Brit.
Het bericht Damon Hill verwacht respect voor Verstappen op Silverstone: ‘Hij is de slechterik’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines