Ecclestone beschuldigt Mercedes en de FIA van samenwerken: ‘Heeft zij ingefluisterd’

Bernie Ecclestone weet het zeker: Mercedes wist van te voren al van de Technical Directive, welke vorige week donderdag werd geïntroduceerd. De 91-jarige Brit, die vanaf de jaren ’70 tot en met 2017 eigenaar was van de Formule 1, heeft het spelletje van Toto Wolff door.
Vlak voor de Grand Prix van Azerbeidzjan kreeg de FIA een nieuwe Formule 1-directeur binnen het bestuur: Shaila-Ann Rao. Dit was opvallend, aangezien zij tot op de dag van haar aanstelling speciaal adviseur was van Toto Wolff binnen Mercedes. Volgens Ecclestone is het dan ook duidelijk: Rao heeft Wolff getipt op de aankomende regelwijziging.
“Toto is al deze onzin begonnen over het veranderen van de auto’s. Zij heeft hem verteld over de aankomende wijziging, dat is duidelijk. Ze heeft twee of drie jaar met Toto samengewerkt” , zo begint Ecclestone is zijn gesprek met de Daily Mail.
Dat een speciaal adviseur van Mercedes zomaar deze rol heeft gekregen vindt de Brit op zichzelf al opvallend, aangezien hij had verwacht dat de andere teams hier wel een groter probleem van zouden maken.
“Ik wilde Luca di Montezemolo voorzitter van de F1 maken, toen ik het nog voor het zeggen had, maar toen werden de teams boos, omdat hij een Ferrari-man was. Het werd gezien als een belangenconflict. Maar hoe kan zij dan wel de baan hebben gekregen?”, vraagt Ecclestone zich hardop af.
Het bericht Ecclestone beschuldigt Mercedes en de FIA van samenwerken: ‘Heeft zij ingefluisterd’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines