Lewis Hamilton reageert woedend op uitspraken Nelson Piquet: ‘Tijd voor actie’

Nelson Piquet, drievoudig Formule 1-wereldkampioen en schoonvader van Max Verstappen, heeft zich diep in de nesten gewerkt. In november van vorig jaar liet de Braziliaan zich uit over het incident tussen Verstappen en Lewis Hamilton in Silverstone. Daar zorgde Hamilton ervoor dat Verstappen de bandenstapel inging.
In gesprek met Motorsport Talk was Piquet van mening dat het 100% de schuld was van Hamilton en dat de zevenvoudig wereldkampioen met opzet een crash met veroorzaakt met zijn schoonzoon. Piquet gebruikte het n-woord bij het beschrijven van Hamilton tijdens zijn verhaal, wat nu naar boven is gekomen. De gehele Formule 1-wereld reageerde al geschokt op de racistische woorden van Piquet en ook Lewis Hamilton zelf heeft nu gereageerd.
Op sociale media laat de Brit weten dat Piquet te ver is gegaan. Veel Brazilianen proberen de voormalig F1-kampioen nog te verdedigen, omdat het gebruikte woord meerdere betekenissen zou hebben in het Portugees, maar daar heeft Hamilton geen boodschap aan.
“Het is meer dan alleen taal. Deze archaïsche(ouderwetse) denkwijzen moeten veranderen en hebben geen plaats in onze sport. Ik ben mijn hele leven omringd geweest door deze houdingen en ben altijd een doelwit geweest. Er is genoeg tijd geweest om te leren. Het is tijd voor actie” , aldus de Mercedes-coureur.It’s more than language. These archaic mindsets need to change and have no place in our sport. I’ve been surrounded by these attitudes and targeted my whole life. There has been plenty of time to learn. Time has come for action. — Lewis Hamilton (@LewisHamilton) June 28, 2022

Het bericht Lewis Hamilton reageert woedend op uitspraken Nelson Piquet: ‘Tijd voor actie’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines