Red Bull Racing weigert te reageren op racisme-rel rondom Nelson Piquet

Dinsdagochtend is er een nieuwe rel in de Formule 1 begonnen. Een interview met Nelson Piquet, drievoudig Formule 1-wereldkampioen, uit november 2021 is naar boven gekomen, waarin te horen is dat de Braziliaan een racistisch scheldwoord gebruikt jegens Lewis Hamilton. De Mercedes-coureur wordt door Piquet een ‘n-woord’ genoemd.
Inmiddels hebben de Formule 1, de FIA, Mercedes en veel andere teams gereageerd op deze uitspraak. Ook Lewis Hamilton zelf heeft van zich laten horen en de Brit laat weten dat het tijd is voor actie. Onder de post van Hamilton laat Ferrari weten dat ook zij Hamilton steunen.
Maar vanuit Red Bull Racing blijft het stil en dat is opvallend. Piquet is namelijk de schoonvader van Max Verstappen en heeft met deze opmerkingen het team in verlegenheid gebracht. Toch heeft het Oostenrijkse team laten weten aan Chris Medland dat ze geen statement naar buiten zullen brengen. Dit levert op social media veel kritiek op…Ferrari in reply to the Mercedes statement. Have been at Red Bull this morning (for its hypercar launch) but the team says it won’t be issuing a statement on Piquet’s comments #F1 https://t.co/yHyiFt2vD3 — Chris Medland (@ChrisMedlandF1) June 28, 2022

Het bericht Red Bull Racing weigert te reageren op racisme-rel rondom Nelson Piquet verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines