Steiner wordt gek van stewards: "Ze blijven constant fouten maken"

Haas-teambaas en Netflix-held Guenther Steiner kon het lastig verkroppen dat zijn rijder, Grosjean, als enige een straf kreeg in Bahrein. Volgens de goedgebekte Italiaan hadden de stewards ook Lance Stroll wel op zijn vingers mogen tikken. De Racing Point-coureur botste in de openingsfase van de wedstrijd met Grosjean.
"Romain reed duidelijk op de apex en de andere rijder onderstuurde gewoonweg tegen hem aan", blikt Steiner terug op het gebeuren in Bahrein. "Uiteindelijk besloten de stewards, onze beste vrienden, om niets te doen. Ik slaap persoonlijk erg goed, omdat ik een helder geweten heb. Misschien dat de stewards wel wakker liggen 's nachts, omdat hun geweten niet brandschoon is."
"Misschien zeg ik wel dingen die de stewards liever niet willen horen, maar als je dingen fout doet en je beter wilt worden, dan zal je wel moeten luisteren. Echter, de stewards blijven constant fouten maken om vervolgens niet te luisteren. Volgens mij denken ze dat ze oppermachtig zijn", fulmineert Steiner.
Na twee Grands Prix bezet Haas de zesde plek in het tussenklassement bij de constructeurs. Kevin Magnussen scoorde acht WK-punten in Australië en dat is precies het aantal punten waarover zijn Amerikaanse werkgever op dit moment beschikt. Komend weekend kunnen Magnussen en Grosjean het aantal opvijzelen in China, als de derde Grand Prix van 2019 wordt afgewerkt.

Top Headlines