Sainz over Netflix-documentaire: 'Veel coureurs waren er minder blij mee'


Eén van de afleveringen van de Formule 1-documentaire 'Drive to Survive' gaat volledig over Carlos Sainz en daar is de Spanjaard maar wat blij mee. Dat was namelijk wel een beetje zijn doel, geeft hij eerlijk toe. 
Sainz liet de makers van de documentaire zelfs toe tot zijn huis. 'Ik deed dat omdat ik wat meer aan de fans wilde geven', laat Sainz weten tegenover Motorsport.com . 'Ik hoopte dat Netflix een aflevering aan me zou wijden en wat meer over mijn leven zou laten zien. Daarom heb ik veel tijd met de makers van de serie doorgebracht. Dat ik uiteindelijk een volledige aflevering heb gekregen, stemde me dan ook erg tevreden. Ze hebben het erg spannend weten te maken. De Formule 1 is natuurlijk ook spannend en vol passie, maar ze laten het er nog spannender uitzien dan het in werkelijkheid waarschijnlijk is, moet ik eerlijk bekennen. Ze weten met geluids- en video-effecten veel voor elkaar te krijgen. Daar zijn ze in Amerika natuurlijk ook heel erg goed in', is Sainz van mening.
'Wisten niet wat ze zouden gebruiken'
Sainz is dus blij met de documentaire, maar dat is volgens de Spanjaard lang niet het geval voor alle Formule 1-coureurs. 'Het lastige was wel dat we eraan meewerkten, maar van tevoren niet echt wisten hoeveel erop Netflix terecht zou komen. Uiteindelijk bleek dat er een volledige aflevering aan mij was besteed, wat erg leuk was. Maar ik heb gehoord dat veel coureurs minder blij waren omdat ze veel tijd in de Netflix-opnamen hadden gestoken, maar daar niet veel van terug zagen in de serie. Het zou misschien goed zijn als daar naar gekeken wordt. Daarnaast brengen we veel tijd voor de camera’s door, terwijl er in onze contracten nauwelijks iets over geschreven staat. Dus misschien kan ook er contractueel een en ander worden verduidelijkt', aldus de McLaren-coureur. 

Top Headlines