Newey geeft toe: "Onze Red Bull-bolide is niet goed genoeg"

Waar Red Bull altijd het gebrek aan vermogen van de Renault-motor deels wist te compenseren met het sterkste chassis van de grid, loopt het dit jaar juist op dat vlak wat achter de feiten aan, terwijl de nieuw verwelkomde Honda-motor juist veelbelovend oogt.
Topontwerper Adrian Newey is de eerste om toe te geven dat Red Bull aan het begin van 2019 de plank heeft misgeslagen: "Als ik echt heel eerlijk ben, moet ik toegeven dat de auto op dit moment niet goed genoeg is. We moeten echter de schouders eronder zetten en doen wat we moeten doen", aldus Newey in de podcast van Sky Sports-verslaggever Natalie Pinkham, In The Pink Podcast.
Ook de Honda-motor, hoewel deze een klap beter is dan de evenknie van Renault van vorig jaar, is nog niet van het niveau van Mercedes en Ferrari, maar net als iedereen in het team vertrouwt Newey erop dat de Japanners het gat weten te dichten.
"Op de één of andere manier boezemt Honda dat vertrouwen gewoon in. De cultuur van de Japanners is compleet anders dan die van ons, maar desondanks is er veel respect over en weer, waardoor we niet met modder gaan gooien als het even tegenzit."
"De komst van Honda werkt motiverend voor het hele team en ik vertrouw er blind op dat de motor snel van het niveau van die van Ferrari en Mercedes is. Tot nu toe hebben ze immers alle beloften waargemaakt."

Top Headlines