Blik op F1 | Die Leclerc is wel een baasje hoor


Als hoofdredacteur van F1Maximaal.nl spit ik dagelijks het laatste nieuws over de Formule 1 in binnen- en buitenland door. In deze rubriek schets ik daarom met regelmaat mijn visie op het wel en wee van de koningsklasse van de autosport. Vandaag deel 18, over Charles Leclerc.
Ik was wel op de hoogte van de kwaliteiten van Charles Leclerc. Althans, van wat hij in de Formule 2 liet zien; dat was zeker niet slecht. Ik vermoedde ook wel dat hij een uitdager kon worden van Sebastian Vettel in 2019. Maar dat hij in Bahrein al de pole op een paar tienden voor Vettel pakte, is natuurlijk wel érg sterk. Die zag ik niet aankomen. En dan is Vettel niet de minste in de kwalificatie. Los van zijn prestaties in de auto, vind ik Leclerc buiten het racen om ook wel een baasje. En dat is ook al wel gebleken. Daar heb ik drie indicaties voor gekregen.
Dit is waarom Leclerc zo'n mooi mannetje is
Ten eerste, hoe koud was de beste man voor de camera toen hij die pole pakte? Alsof het zijn 25e was of zo, hij was er vrij nuchter onder. Dan nog maar te bedenken hoe koelbloedig hij zondag in de race was in de warme woestijn.
Ten tweede die video op Instagram , waar hij een dansje uitvoert in Bahrein. Dat je met zoveel zelfvertrouwen staat te dansen voor de camera, dat is vrij bijzonder, dat doet niet iedere coureur hem na. Ik weet nog dat die bokskampioen in Mexico tegen Max Verstappen had gezegd 'dat ie wat losser in de heupen' mag worden. Maar dat terzijde.
Ten derde, die foto van het F1-account van RTL die plotseling in het weekend van de GP van Bahrein opdook. Op de foto zie je dat Leclerc in discussie is met teambaas Mattia Binotto. Wat er precies is besproken weet niemand. 'Ik heb geen idee', zegt RTL-verslaggever Kai Ebel desgevraagd tegen ons. Maar duidelijk is dat hij het er niet bij laat zitten als iets hem niet zint.
Interesse voor Leclerc neemt toe
Tot slot heb ik nog een mooie anekdote van F1-fotograaf Kym Illman over de toenemende populariteit van Lecerc en de strijd die hij ook in de paddock durft te voeren met teamgenoot Vettel. 'Ik was Sebastian aan het fotograferen in de paddock in Bahrein. Daarna kwam Charles Leclerc aangelopen. Vervolgens verdwenen alle fotografen en gingen ze op weg naar de Monegask. Het gebeurt niet vaak dat fotografen bij Sebastian weg gaan voor iemand anders. Oftewel, de populariteit van Leclerc neemt erg toe', vertelt hij in een video op Instagram .
Illman heeft nog een ander voorbeeld. 'Voor de race gaat Charles altijd zo tegen de boarding zitten in het gras. Toen hij dat deed in Melbourne stonden er maar vijf fotografen om hem heen (waaronder Illman zelf, red.). Maar toen hij dit herhaalde in Bahrein, waren het er 20 tot 30. De vraag is, of hij dit nog wel kan blijven doen?'
Het moge na Bahrein duidelijk zijn dat Ferrari en een flinke kluif aan gaat krijgen om het seizoen met Vettel én Leclerc te managen. Zo'n groot verschil als tussen Kimi Raikkonen en Vettel is er niet meer. Daarnaast hebben we nu niet te maken met een tamme uitgebluste Fin, maar met een dorstige Monegask met ballen. Succes Mattia! (Foto: Instagram Charles Leclerc)

Top Headlines