De favoriete Formule 1-race van Christian Horner

Onderstaande quotes van Christian Horner komen uit het magazine AUTO
"De allereerste Grand Prix die ik ooit bezocht, was de Britse van 1986. Daarna racete ik met een Formule 3-wagen in het voorprogramma van de Britse GP in 1992. Toentertijd was Nigel Mansell op de top van zijn roem. Het was bijzonder om toen op Silverstone te zijn.
In mijn huidige rol als teambaas van Red Bull Racing was het winnen van onze eerste race, China 2009, en het winnen van het eerste kampioenschap met Sebastian Vettel een jaar later in Abu Dhabi natuurlijk geweldig. Er zijn veel speciale momenten geweest, maar het begon voor mij allemaal in 1986.
Ik keek tussen de hekken toe. Het was de Mansell en Nelson Piquet-periode bij Williams. Ik was zelf twaalf jaar oud, kartte en deze twee rijders waren de gladiatoren van hun tijd. De energie en kracht die de zware turbowagens van die tijd hadden, was echt fenomenaal. Ik was een gigantische Nigel Mansell-fan: ik had posters van hem in mijn kamer hangen en nam alle races op. Destijds zond de Britse GP ’s avonds ook de hoogtepunten uit, maar ik mocht nooit zo lang opblijven.
Mijn oudere broer had echter een televisie op zijn kamer, en ik ging dan stiekem naar hem om alsnog te kijken. Om zelf aanwezig te zijn bij de wedstrijden is nog weer een andere ervaring. Het geluid dat die wagens produceerden was ongelooflijk. Ik krijg nog steeds de kriebels tijdens de Grands Prix, maar die periode is onvergetelijk."

Top Headlines