Verstappen over vader Jos: ‘Niet goed geholpen bij start van zijn carrière’


Dat Max Verstappen kan rekenen op de hulp van zijn vader is al jaren duidelijk. In de afgelopen jaren struinde  Jos Verstappen  steevast door de pitlane om zijn zoon te begeleiden en dat kwam Max, gezien de berg ervaring van zijn vader, goed uit. Het is vandaag 25 jaar geleden dat Jos zijn debuut maakte en in gesprek met  Motorsport.com   blikte de 21-jarige Red Bull Racing -rijder terug.
‘Ik weet eigenlijk alleen van die race dat hij over de kop vloog', verwijst Verstappen naar de crash van Jos op Interlagos tijdens zijn debuut. Het was 27 maart 1994 en de Limburgse Verstappen senior kreeg dankzij een nekblessure van Benetton-coureur JJ Lehto de kans om plaats te nemen op de grid. Een crash zorgde voor een onfortuinlijk einde van de race maar toen de Finse coureur na enkele GP’s niet wist te overtuigen, mocht Jos weer in de B194 plaatsnemen.
'Ik denk dat hij heel goed was, maar niet echt de kansen heeft gehad. En hij heeft natuurlijk niet de begeleiding gehad die ik van hem heb gekregen', vertelt de Nederlander. 'Ik denk dat hij niet goed geholpen is aan het begin van zijn carrière en dat kan je carrière toch wel een beetje maken of breken. En als je eenmaal bij de teams richting de achterhoede belandt, dan kom je niet meer zo makkelijk terug bij een topteam.'
Max volgde niet alles
Verstappen laat bovendien weten dat hij niet iedere race van zijn vader gezien heeft. ‘Nee, niet echt om eerlijk te zijn. Ik heb het natuurlijk wel veel met hem over zijn carrière gehad, maar ik heb niet per se alles teruggekeken.' Dat betekent niet dat de vijfvoudig Grand Prix-winnaar alles gemist heeft; enkele momenten herinnert de F1-coureur zich zeker. 'Dat moment dat hij in de brand stond in Hockenheim, die regenrace in Maleisië en een paar wedstrijden in Spa. Dat soort dingen. Maar niet zo heel veel hoor.’ (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Top Headlines