Ferrari en McLaren onwijs sterk tijdens VT2 in Hongarije

Red Bull Racing lijkt zich op te kunnen maken voor een gevecht met zowel Ferrari als McLaren in Hongarije. Tijdens de tweede vrije training liet Lando Norris zien dat er veel snelheid in de MCL36 zit. De jonge Brit wist een snellere tijd neer te zetten dan Carlos Sainz en Max Verstappen op de Hungaroring.
Waar Max Verstappen de Ferrari’s nog goed bij kon houden in de eerste vrije training, leek het Italiaanse team een flinke stap te hebben gemaakt in tussen VT1 en VT2. Op de mediumbanden lieten Charles Leclerc en Carlos Sainz zien dat de F1-75 erg goed ging op het circuit in Boedapest. Max Verstappen moest meer dan zeven tienden toegeven op de snelste tijd op het gele rubber.
Mercedes had, net als Red Bull Racing, meer moeite in VT2 dan Ferrari. Op die medium band waren Lewis Hamilton en George Russell bijna twee seconden (!) per ronde langzamer, waarna Hamilton op de radio zich hardop afvroeg waar die tijd gewonnen moest worden.


Kwalificatieruns


Toen alle auto’s op de zachte band naar buiten kwamen, werd ineens duidelijk dat niet alleen Ferrari een goede auto op dit circuit had. Ook McLaren kan hoge ogen gaan gooien dit weekend, aangezien zowel Lando Norris als Daniel Ricciardo in de top vijf van de sessie eindigde. Norris hoefde alleen Charles Leclerc voor te laten, op net iets meer dan twee tienden achterstand. 
Max Verstappen kon, net als Carlos Sainz, de tijd van Norris niet aanvallen. De Nederlander klaagde op de radio over vibraties tijdens het optrekken uit langzame bochten en kwam over een hele ronde 0.283 seconde tekort op Leclerc. Daniel Ricciardo, teamgenoot van Lando Norris, was ‘slechts’ anderhalf tiende langzamer dan Verstappen en wist zo voor Fernando Alonso en Sebastian Vettel te blijven.


Wederom problemen voor Sergio Pérez


Net als in Frankrijk heeft Sergio Pérez problemen met zijn RB18. De Mexicaan, die eerder in het seizoen daadwerkelijk mee leek te doen om het kampioenschap, kwam tijdens de tweede training niet verder dan een negende plaats. Pérez moest toezien hoe Leclerc bijna een seconde sneller ging en kon dus ook niet voorkomen dat Verstappen acht tienden sneller was.
Bij Sky Sports liet Ted Kravitz weten dat er in het paddock een gerucht ging dat Pérez en Verstappen met andere auto’s van elkaar zouden rijden, wat het verschil tussen beiden zou verklaren. Maar de pitreporter onthulde dat dat gerucht al was ontkracht door Pérez zelf. Zowel Checo als Verstappen rijden met hetzelfde materiaal dit weekend.


Volledig overzicht


Het volledige overzicht van de tweede vrije training in Hongarije is hieronder te bekijken:



Het bericht Ferrari en McLaren onwijs sterk tijdens VT2 in Hongarije verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines