Red Bull Racing uit zorgen na vrijdag in Boedapest

De Grand Prix van Hongarije lijkt een makkelijke prooi voor Ferrari te worden. Na de eerste vrije trainingen op de Hungaroring is gebleken dat de F1-75 ontzettend goed op de weg ligt, wat van te voren ook werd verwacht. Voor de titelaspiraties van Red Bull Racing en Max Verstappen is dat geen goed nieuws.
Vooral in de tweede training lieten Charles Leclerc en Carlos Sainz zien dat de Italiaanse bolide onwijs veel downforce heeft. In de tweede sector verliest de RB18 bijna een halve seconde per ronde, waardoor de hoop op een goed resultaat alsmaar minder wordt in het Oostenrijkse kamp.
Max Verstappen en Helmut Marko laten na VT2 weten dat er een mirakel nodig is om zondag een tweede plaats te scoren, laat staan een overwinning.
“Ferrari ligt duidelijk voor. In droge omstandigheden kunnen we ze niet aan, wie weet brengt het weer morgen ons wat. Het wordt lastig om ze te verslaan. We zullen zien of we het gat enigszins kunnen dichten” , aldus Verstappen tegenover o.a. De Telegraaf .
Helmut Marko liet weten dat de snelheid van Ferrari op de medium band, waar de meesten zondag op zullen starten, angstaanjagend is: “Ferrari’s snelheid, vooral op de mediums, is om bang van te worden.”
Het bericht Red Bull Racing uit zorgen na vrijdag in Boedapest verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines