Kwalificatie in Hongarije mogelijk verplaatst naar zondagochtend

Zaterdagmiddag wordt de kwalificatie verreden voor de Grand Prix van Hongarije, maar er is een kans dat deze sessie geen doorgang kan vinden. Voor morgen wordt er ontzettend veel regen verwacht op en rond de Hungaroring. Op het moment dat de kwalificatie van start moet gaan, zouden er ook flinke onweersbuien in de omgeving hangen. Deze kunnen ervoor zorgen dat de sessie verplaatst moet worden.
Volgens Beat Zehnder, sportief directeur bij Alfa Romeo Racing, wordt er zo’n zware regen verwacht, dat de FIA eraan denkt om de kwalificatie te verplaatsen naar zondagochtend. Mede vanwege het feit dat er ook onweer en bliksem met de regenbuien meekomt. De laatste keer dat dit gebeurde, was tijdens de Grand Prix van Japan in 2019, toen het land geteisterd werd door een orkaan.
Ook Mario Isola, baas van Pirelli, heeft laten weten dat hij op de hoogte is van de mogelijke verplaatsing van de kwalificatiesessie. De Italiaan is in constant contact met Meteo France (het weerstation wat de F1 gebruikt) en weet te melden dat ook zij veel regen voorspellen.
“Toen ik met Meteo France sprak, lieten ze weten dat er 80% kans op regen is voor de hele dag morgen. Het gaat al vroeg in de morgen beginnen. Laten we hopen dat we kwalificatie niet te lang uitgesteld wordt, maar het is écht veel regen”, aldus Isola.
Het bericht Kwalificatie in Hongarije mogelijk verplaatst naar zondagochtend verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines