Red Bull Racing geeft update over motorproblemen Max Verstappen

Max Verstappen wist de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije niet af te sluiten hoe hij zou willen. In de eerste twee kwalificatiesessies leek de Nederlander één van de favorieten voor pole, maar in Q3 ging het mis voor Verstappen. De Red Bull RB18 kreeg problemen met haar motorblok.
Vanaf de pitmuur kreeg Verstappen te horen dat hij wat knopjes moest aanpassen op zijn stuurtje, waarmee hij verschillende sensoren uit kon schakelen, maar dit leverde niet het gewenste resultaat op. Verstappen kon zijn laatste ronde in Q3 niet rijden en kwam kruipend de pits in.
Na een aantal uurtjes heeft Red Bull Racing het probleem inmiddels gevonden en volgens Erik van Haren, journalist van De Telegraaf, moet er wellicht een motoronderdeel vervangen worden. Gelukkig voor de Nederlander gaat dit geen gridstraf opleveren, omdat de parc fermé-regels onlangs aangepast zijn.



Red Bull moet mogelijk een motoronderdeel vervangen. En zelfs als de hele motor vervangen moet worden, is dat zonder straf voor Verstappen. Hij zit nog niet aan de limiet en ook bij een nieuwe spec zou het geen straf zijn, die parc fermé-regels zijn onlangs aangepast. #F1 — Erik van Haren (@ErikvHaren) July 30, 2022

Het bericht Red Bull Racing geeft update over motorproblemen Max Verstappen verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines