Ferrari ziet geen reden voor verandering na desastreuse GP van Hongarije

Volgens Mattia Binotto, teambaas van Ferrari, gaat men in de zomerstop geen afscheid nemen van het huidige strategische team. Die afdeling heeft er in 2022 voor gezorgd dat Charles Leclerc al minimaal drie races niet kon winnen. Hierdoor liet de Monegask 75 punten liggen, waardoor hij nu een flinke achterstand heeft op Max Verstappen in het kampioenschap.
In Monaco besloot Ferrari de ‘double stacken’ in de pits, waardoor Leclerc vele seconden verloor en achter Max Verstappen eindigde, terwijl hij het hele weekend dominant was. In Groot-Brittannië liet Ferrari Leclerc buiten tijdens de safety car-periode, waardoor hij kansloos was in de laatste paar rondes en in Hongarije was de pitstop strategie helemaal verkeerd.
Leclerc gaf na de race in Hongarije aan dat er echt wat moest veranderen binnen het team, omdat het zo niet meer door kan gaan. Maar volgens Mattia Binotto is dat niet nodig. De Italiaanse Zwitser meent dat dit er juist voor zorgt dat iedereen beter wordt binnen de organisatie. Dat laat hij aan Autosport weten.
“Het is geen kwestie van pech, en er is ook niets te veranderen. Het is gewoon een kwestie van continu leren en ervaringen en vaardigheden opbouwen. We moeten zeker kijken en begrijpen waarom het zondag zo gebeurde, maar als ik kijk naar de balans van de eerste seizoenshelft, zie ik geen reden om iets te veranderen”, zo laat Binotto weten.
Het bericht Ferrari ziet geen reden voor verandering na desastreuse GP van Hongarije verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines