Fernando Alonso mogelijk tot zijn 45e in de Formule 1 met nieuw contract

Formule 1-coureur Fernando Alonso krijgt maar geen genoeg van racen. De Spanjaard staat tot het einde van 2022 onder contract bij Alpine en de verwachting was er dat hij ook volgend jaar bij het Franse team zou rijden. Maar op maandagochtend kwam Aston Martin ineens met een grote schok naar buiten: Alonso heeft een meerjarige deal getekend bij Team Stroll.
Nadat Sebastian Vettel bekend had gemaakt dat hij afscheid zou nemen van de Formule 1, heeft het Britse team direct doorgeschakeld. Volgens het Spaanse AS.com waren Alonso en Stroll al in gesprek samen, voor in het geval dat Vettel inderdaad afscheid zou nemen. Afgelopen weekend is de krabbel onder een contract bij Aston Martin gezet.
AS, één van de grootste sportkranten van Spanje, heeft vanuit betrouwbare bronnen vernomen dat de nieuwe overeenkomst van Alonso nogal lang zou kunnen duren. Alonso, inmiddels 41 jaar, heeft voor minimaal drie jaar getekend bij Aston Martin, met een optie voor een vierde seizoen. Mocht de tweevoudig wereldkampioen alle seizoenen uitrijden in zijn contract, zou hij 45 jaar oud zijn.
In het contract zou een clausule staan waarbij alleen Alonso de stekker uit het project kan trekken. Als hij van mening is dat de Aston Martin niet goed genoeg presteert, kan hij op ieder moment beslissen om het team te verlaten. Aston Martin zelf kan Alonso er niet uitwerken voordat de eerste drie jaar verlopen zijn. In de periode dat Alonso bij Aston Martin rijdt, gaat hij 20 miljoen euro per jaar opstrijken.
Het bericht Fernando Alonso mogelijk tot zijn 45e in de Formule 1 met nieuw contract verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines