F1-soap op handen: Oscar Piastri ontkent Alpine-contract voor 2023

Er lijkt een ware F1-soap op handen te zijn. Eerder vanavond onthulde Alpine dat hun protegé Oscar Piastri in 2023 voor het Franse team zou rijden. Even later ontkende Piastri deze berichtgeving weer en stelde dat hij niet voor het team uit Enstone zal rijden komend jaar.
Piastri en Alpine (eerder Renault) zijn al sinds 2020 aan elkaar verbonden, maar een écht toekomstperspectief bood de Franse equipe hun protegé nog niet. Tot nu, althans zo denkt Alpine. Volgens Piastri is er namelijk géén contract getekend voor komend seizoen en rijdt hij niet voor de Franse renstal in 2023.
Maar waar gaat de regerend Formule 2-kampioen dan wél rijden? Volgens sommige geruchten op sociale media zijn er hevige gesprekken gaande tussen Piastri en McLaren. Het team uit Woking zou wel iets zien in de jonge coureur uit Melbourne, zeker nu zijn oudere landgenoot Daniel Ricciardo niet naar behoren presteert.
Bekijk hieronder het statement van de jonge Australiër na de aankondiging van Alpine:



I understand that, without my agreement, Alpine F1 have put out a press release late this afternoon that I am driving for them next year. This is wrong and I have not signed a contract with Alpine for 2023. I will not be driving for Alpine next year. — Oscar Piastri (@OscarPiastri) August 2, 2022



Geruchtenmolen draait weer volop
Het duurde niet lang voordat er de meest wilde geruchten op tafel werden gegooid. Toch hebben sommige geruchten wel een mogelijke kern van waarheid. De meest gehoorde theorie is dat Fernando Alonso de aanstichter van deze chaos is. Op maandag maakte de tweevoudig kampioen namelijk bekend over te stappen naar Aston Martin in 2023.
Bij het Engelse team heeft de Spanjaard een meerjarige deal getekend, iets wat bij zijn huidige werkgever Alpine niet mogelijk bleek. Alpine zou namelijk na 2023 over willen stappen naar Piastri. Hierdoor zou er geen plek meer zijn voor Alonso. Maar het verhaal wordt nog gekker.
Het voorlopige contract van Piastri bij Alpine liep namelijk tot en met zondagavond 31-7, na de Hongaarse GP. De volgende dag maakte Alonso zijn vertrek bij Alpine bekend zonder medeweten van de Franse equipe. Alpine was namelijk in de veronderstelling dat de man uit Oviedo nog een jaar zou aanblijven. Niets bleek echter minder waar.
Door één dag na het verlopen van Piastri’s contract te vertrekken bij Alpine, creëerde Alonso een ongewenste situatie, althans voor Alpine. Door zijn actie was Piastri namelijk vrij om elders te kijken, bij McLaren bijvoorbeeld. Het toeval wil dat de manager van Piastri (ex-coureur Mark Webber) goed bevriend is met Alonso. Er zou dus zomaar met voorkennis kunnen zijn gehandeld door de drie heren. Het bericht F1-soap op handen: Oscar Piastri ontkent Alpine-contract voor 2023 verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines