Alpine reageert fel op statement Oscar Piastri over 2023-zitje

Het team van Alpine lijkt twee coureurs te zijn verloren in een tijdspanne van 24 uur. Op maandag kondigde Fernando Alonso zijn vertrek naar Aston Martin aan. Hierdoor kondigde Alpine één dag later Oscar Piastri aan als de vervanger van Alonso voor 2023. Gisteravond liet Piastri echter weten niets te weten van een dergelijk Alpine-contract voor 2023.
In het persbericht van Alpine vielen een aantal zaken op. Zo stonden er ten eerste geen quotes van Piastri zelf in het bericht. Ook plaatste de jonge Australiër zelf niets op zijn sociale media. De reden hiervoor was dat het ten tijde van de aankondiging van Alpine nacht was in Australië. Piastri kon dus ook op geen enkele manier reageren op het (fake) nieuws.
Eenmaal wakker geworden door de vele felicitaties reageerde Piastri zeer duidelijk op het nieuws. Volgens de regerend Formule 2-kampioen is er geen contract getekend voor 2023 en zal hij niet rijden voor de Franse equipe komend seizoen. Maar waar gaat de man uit Melbourne dan wel rijden? Volgens de laatste geruchten zou McLaren de nieuwe thuishaven van Piastri worden. De Alpine-protegé zou dan naast Lando Norris plaatsnemen in 2023. Daniel Ricciardo zou door de komst van Piastri het McLaren-schip moeten ruimen. Op zijn beurt zou de voormalig Red Bull-coureur dan weer terug naar Alpine gaan.
Reactie Alpine
Gevraagd naar de situatie rondom Piastri laat een Alpine-woordvoerder weten dat er vanuit het team geen enkele twijfel bestaat over de aankondiging van de jonge Australiër. In gesprek met de BBC laat de woordvoerder onder meer weten dat het team uit Enstone zich contractueel heeft ingedekt.
“Wij zijn van mening dat ons statement juridisch correct is”, begint het statement. “Verder hebben we als team niets te melden over de kwestie”, voegt de woordvoerder later toe. Als extra stok achter de deur laat Alpine de post over Piastri’s nieuwe zitje staan op sociale media.
Het bericht Alpine reageert fel op statement Oscar Piastri over 2023-zitje verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines