‘Honda wil Red Bull Racing overnemen in 2026’

Volgens het doorgaans goed geïnformeerde Auto, Motor und Sport (AMuS) heeft Honda een bod uitgebracht op Red Bull Racing. De Japanse fabrikant zou het team uit Milton Keynes vanaf 2026 willen overnemen. Volgens AMuS zijn de Japanners vrij serieus aangezien het bod niet misselijk was.
Dat Honda spijt heeft van hun F1-exit lijkt inmiddels wel duidelijk. De fabrikant maakte eerder deze week bekend nog tot en met 2025 door te gaan met Red Bull en het team te blijven voorzien van motoren. Ook zou Honda de huidige motoren (Red Bull Powertrains) willen ‘badgen’ tot en met 2025 waardoor het Japanse merk meer exposure krijgt tijdens F1-raceweekenden.
Toch zou er bovenop de al goed geoliede Red Bull-Honda-machine ook nog een andere samenwerking op handen zijn. Honda zou Red Bull volgens AMuS namelijk in zijn geheel willen overkopen.  “Honda heeft een bod gedaan op Red Bull waarvan het schijnt dat het geen misselijk bod betreft”, zo luidt het Duitse medium. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Red Bull lijkt immers al voor 95% zekerheid met Porsche in zee te gaan vanaf 2026. Toch blijft een officiële bekendmaking vooralsnog achterwege.
Honda en Porsche
En dit is nou precies waar Honda gretig gebruik van maakt, of althans gebruik van probeert te maken. Toch lijken de plannen van Honda zonder succes. Red Bull-teambaas Christian Horner liet afgelopen week namelijk weten dat er al de nodige maatregelen zijn getroffen om de samenwerking met Porsche tot een goed einde te brengen.
De woorden van Horner lijken ook niet zo gek, zeker gezien het feit dat Porsche volgens AMuS zeer veel kennis heeft over verbrandingsmotoren én elektrische motoren. “In de wandelgangen is te horen dat Porsche niet onderschat moet worden. Red Bull krijgt met de samenwerking veel kennis over de elektrische kant van motoren, maar ook op het gebied van verbrandingsmotoren”,  besluit AMuS.
Het bericht ‘Honda wil Red Bull Racing overnemen in 2026’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines