RN365: ‘Piastri vervangt Daniel Ricciardo bij McLaren’

Volgens RacingNews365 is de deal rond: Oscar Piastri neemt in 2023 plaats in de McLaren van Daniel Ricciardo. De jonge Australiër, die dit jaar nog onder contract staat bij Alpine, is de afgelopen week onderwerp van gesprek geweest, nadat zijn team bekend maakte dat hij volgend jaar voor hun zou uitkomen, maar Piastri zelf aankondigde dat hier geen sprake van was.
Het drama begon bij het nieuws dat Sebastian Vettel na 2022 stopt in de Formule 1. Dit zorgde ervoor dat er een stoeltje open was bij Aston Martin en Fernando Alonso besloot direct om te happen. De Spanjaard voelde zich niet gewaardeerd bij Alpine en had het gevoel dat hij slechts een stoelwarmer was voor Piastri. Bij Aston Martin heeft Alonso een driejarig contract getekend, met een optie voor een extra seizoen.
Toen Alonso was vertrokken, was de weg vrij voor Piastri naar het eerste team van Alpine. Maar de F2-kampioen van 2021 had daar geen interesse meer in. Alpine is van mening dat hij verplicht is om te rijden voor het Franse team in 2023, maar volgens RN365 was het contract van Piastri daar niet snel genoeg voor geactiveerd.
Hierdoor kon de Australiër een contract tekenen bij McLaren en de commissie bij de FIA die gaat over de contracten, heeft al erkend dat Piastri legaal onder contract komt te staan bij McLaren. Alpine verliest in één week dus twee erg gewilde coureurs. 


Ricciardo zonder stoeltje


De overstap van Piastri naar McLaren betekent overigens wel dat Daniel Ricciardo op dit moment zonder stoeltje zit. Maar de achtvoudig Grand Prix-winnaar hoeft niet bang te zijn dat hij volgend jaar moet vertrekken uit de Formule 1. Volgens ESPN hebben ten minste vier teams met Ricciardo gebeld, in de hoop zijn handtekening te krijgen voor 2023. Eén van die teams zou Alpine zijn. Het bericht RN365: ‘Piastri vervangt Daniel Ricciardo bij McLaren’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines