Helmut Marko wil meer waardering voor prestatie Max Verstappen

De Grand Prix van Hongarije was er één om door een ringetje te halen voor Red Bull Racing. Het Oostenrijkse team begon op de tiende en elfde plaats, terwijl de grote concurrent van start mocht gaan van de tweede en derde positie. Maar aan het einde van de rit vond Max Verstappen zichzelf terug op de eerste plek, met Leclerc op P6.
Hierdoor wist Verstappen zijn toch al grote voorsprong in het kampioenschap uit te breiden naar 80 punten. Met deze gezonde voorsprong gaat de Nederlander het tweede deel van het seizoen in en is hij hard op weg naar zijn tweede Formule 1-wereldtitel. Verstappen liet na de race weten dat hij veel te danken had aan de juiste strategie en wat geluk had met de mispeer van Ferrari, maar Helmut Marko ziet dat anders.
De Oostenrijkse adviseur van Red Bull wil dat de wereld weet dat Verstappen een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd in Hongarije. Op een baan waar inhalen lastig is, heeft hij negen plekken goedgemaakt én had hij alsnog meer dan 10 seconden voorsprong op de tweede plaats.
“Ik wil dat de prestatie van Max meer gewaardeerd wordt. Hij had pech in de kwalificatie en moest daardoor verder naar achter starten, maar wist te winnen vanaf de tiende plaats. En dat op een baan waar inhalen niet goed kan. Als hij gewoon vooraan was gestart, was hij van iedereen weggereden” , aldus Marko tegenover Oe24 .
Het bericht Helmut Marko wil meer waardering voor prestatie Max Verstappen verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines