Helmut Marko verklaart grote voorsprong: ‘Ferrari doet alles fout’

Max Verstappen is de zomerstop in gegaan met een voorsprong van 80 punten, terwijl hij na de eerste drie races van 2022 tegen een achterstand van 46 punten aankeek. De Nederlander heeft hierbij, naast dat hijzelf geweldig reed, hulp gehad vanuit onverwachte hoek. Ferrari, het team waar hij met vecht, heeft Charles Leclerc meerdere malen dwarsgezeten.
De Monegask viel twee keer uit met een ploffende motor (Spanje en Azerbeidzjan), waardoor hij in Canada van achteraan moest starten door een gridstraf. Daarnaast heeft Ferrari hem ook een aantal keer de verkeerde strategie gegeven (Monaco, Groot-Brittannië en Hongarije), waardoor hij in totaal vijf/zes mogelijke overwinningen kwijt is geraakt.
Helmut Marko, speciaal adviseur van Red Bull Racing, heeft in de eerste seizoenshelft gezien hoe Ferrari haar eigen glazen aan het ingooien is en zag het niet anders in Boedapest. Leclerc werd op compleet de verkeerde band gezet tijdens de tweede pitstop, waardoor hij van de leiding naar de zesde plaats terugviel.
Volgens de Oostenrijker is er dan ook een duidelijke reden voor hun grote voorsprong in het kampioenschap: “Dat is er omdat Ferrari alles fout doet. In Hongarije kregen ze de banden niet op de juiste temperatuur en toen besloten ze ook nog eens om de verkeerde strategie te gebruiken” , aldus Marko tegenover Oe24 .
Het bericht Helmut Marko verklaart grote voorsprong: ‘Ferrari doet alles fout’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines