Haas stopt contractonderhandelingen met Mick Schumacher

Het stoeltje van Mick Schumacher bij Haas is ineens niet zo’n stevige meer. De Duitser begon het 2022 Formule 1-seizoen erg matig, maar leek zich de afgelopen weken stukje bij beetje te verbeteren. Toch lijkt Haas meer te willen van haar coureurs en daarom heeft het team besloten om Schumacher even in de wachtkamer te zetten. Dat meldt het Duitse RTL .
De Formule 2-kampioen van 2020 was inmiddels al in gesprek met Haas over een contractverlenging, maar door de overstap van Fernando Alonso naar Aston Martin, is Haas van mening dat er niet meer zoveel haast achter hoeft te zitten. Het Amerikaanse team wilde voorkomen dat Schumacher volgend jaar de opvolger zou worden van Vettel bij Aston en het zelf zonder vervanger zou blijven zitten.
Maar doordat Alonso het stoeltje bij Aston Martin overgenomen heeft, Piastri richting McLaren vertrekt en Ricciardo hoogstwaarschijnlijk naar Alpine terugkeert, zijn die zitjes inmiddels vergeven. Hierdoor hoeft Haas zich geen zorgen te maken dat ze volgend jaar zonder goede coureur komen te zitten en zitten ze in een geweldige positie. Volgens het Duitse RTL is Günther Steiner namelijk niet geheel tevreden over de ontwikkeling van Schumacher en kan het team op deze manier kijken naar eventuele vervangers.
De naam van Guanyu Zhou wordt daarbij genoemd. De Chinees, die dit jaar voor Alfa Romeo rijdt, neemt veel sponsorgeld met zich mee en heeft bewezen dat hij genoeg snelheid heeft om voor de punten te vechten. Mocht Schumacher niet een flinke verbetering tonen in de komende races, is de kans aanwezig dat er in 2023 geen Duitse coureur op de grid verschijnt, voor het eerst sinds 1981.
Het bericht Haas stopt contractonderhandelingen met Mick Schumacher verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines