Olav Mol benoemt grootste tegenvaller van het seizoen

De eerste helft van het 2022 Formule 1-seizoen zit er inmiddels op. Alle coureurs genieten op dit moment van hun welverdiende rust, maar sommige rijders zullen wat lekkerder aan het strand liggen dan anderen. Er zijn er namelijk een paar die niet zo geweldig gepresteerd hebben als van tevoren werd verwacht.
In het Formule 1 Magazine kijkt Olav Mol terug op die eerste seizoenshelft. De Formule 1-commentator maakt zijn tussenrapport op en is niet mild voor de coureurs die tegenvielen. Volgens Mol is er één rijder die echt door de mand is gezakt in 2022: Daniel Ricciardo.
Vorig seizoen werd de Australiër ook al dik verslagen door Lando Norris, maar kon hij dat nog rechttrekken door de Grand Prix van Italië te winnen. Dit seizoen is Ricciardo echt op alle vlakken de mindere coureur dan Norris en volgens Mol komt dat mede door zijn gebrek aan technische kennis.
“Ik denk dat zijn gemis aan technische knowhow, wat een publiek geheim is, hem nu uiteindelijk parten speelt. In het verleden kon Ricciardo zich bij veel dingen nog wel een weg eruit glimlachen. Niet meer. Hij had niet verwacht dat hij zo’n taaie aan Norris zou hebben” , aldus Mol.
“Ik heb ooit in een Australische podcast gezegd dat Daniel minder de clown moet uithangen en harder moet rijden. Je ziet nu vaker dan ooit voor de camera dat het clowneske wel weg is. Hij weet: ik lach me hier niet meer uit, word om mijn oren gereden”, zo sluit de Nederlander af.
Het bericht Olav Mol benoemt grootste tegenvaller van het seizoen verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines