Toto Wolff zag Verstappen goed wegkomen: ‘Lewis had anders voor de overwinning gevochten’

Niet alleen Max Verstappen had problemen tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije. De Nederlander kende een motorprobleem in het laatste gedeelte van Q3, waardoor hij zijn tot dan toe snelste tijd niet kon verbeteren. Dit betekende dat Verstappen vanaf de tiende plaats moest starten, maar we weten allemaal hoe dat eindigde.
De Red Bull Racing-coureur wist de race uiteindelijk te winnen, nadat hij kalm bleef in de openingsronde, snel voorbij ging aan de langzamere auto’s voor hem en door een goede strategie (en fouten bij Ferrari) zijn weg naar voren vond. Maar volgens Toto Wolff had het er heel anders uit kunnen zien in Boedapest.
Lewis Hamilton had, net als Verstappen, een probleem in de kwalificatie. De Brit kreeg zijn DRS niet open, waardoor hij in de eerste sector al doorhad dat hij niet voor pole zou kunnen gaan, zoals teamgenoot George Russell wel deed. Hamilton moest vanaf de zevende plaats van start gaan en als dat niet was gebeurd, had de zevenvoudig wereldkampioen de race kunnen winnen, meldt Wolff.
“Het was een fantastisch weekend voor George met een pole-position. Qua strategie hebben we daarna het maximale gedaan. En ik denk dat Lewis met Max om de zege had gestreden als wij het zaterdag niet verprutst hadden met de DRS. Maar ‘als’ telt niet in deze sport, want het was niet zo. Ik vind het alleen jammer dat we niet in die positie zaten” , aldus Wolff tegenover Motorsport.com .
Het bericht Toto Wolff zag Verstappen goed wegkomen: ‘Lewis had anders voor de overwinning gevochten’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines